Pieprz czerwony to wyjątkowy składnik, który wyróżnia się subtelną pikantnością i słodko-owocowym aromatem. Dzięki łagodniejszemu profilowi smakowemu niż tradycyjny czarny pieprz, doskonale komponuje się z delikatnymi daniami – od białych mięs i ryb po sałatki, sosy oraz desery. Czerwony pieprz w całości zachowuje intensywny smak, który można uwolnić, rozgniatając ziarna tuż przed dodaniem do potrawy.
Opis produktu
Estetyczny wygląd ziaren pieprzu czerwonego dodaje nie tylko smaku, ale i wizualnego urozmaicenia, czyniąc go idealnym do dekoracji i finezyjnego wykończenia potraw.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,2 kg |
---|---|
Składniki | Umyte, wysuszone, przesortowane, dojrzałe owoce pieprzu czarnego, marynowane natychmiast po zerwaniu w occie lub solance (lifolizacja) |
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: | 1542 kJ/ 368 kcal |
Tłuszcz: | 8,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,8 g |
Węglowodany: | 51 g |
w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 12 g |
Błonnik: | 21 g |
Sól: | 0,11 g |
Marka | Pi-NUTS |
Waga | 200 g |
Stan opakowania | Nowy |
Cechy dodatkowe | Brak laktozy, Ekologiczne, Wegańskie, Wegetariańskie, Niesiarkowane, odpowiednie dla diety ketogenicznej |
Produkt nie zawiera | Antyzbrylaczy, Barwników, Cukru, Drożdży, Glukozy, GMO, Konserwantów, Substancji zbrylających, Pestek, Pszenicy, Soi, Tłuszczy trans (utwardzonych) |